Het woestijnenprincipe...

Het woestijnenprincipe...

12 / 07 / 2008 - Geschreven door: Immanuel Livestro

In dit stukje wil ik kort even stil staan bij woestijnen, omdat alle mensen (ook christenen en zelfs voorgangers) soms door een woestijn moeten gaan. Dit “woestijnenprincincipe” vinden we ook terug in de bijbel. De eerste woestijn waarbij is stil wil staan is een verkeerde woestijn – één waar je eigenlijk uit zou moeten blijven. Dit is de woestijn veroorzaakt door onze eigen zonden en fouten. We lezen over deze woestijn in Jozua 7 (verzen 10-14 en 24-26) Het dal van Achor werd van een vallei van de zonde naar een vallei van de hoop. Dus we kunnen zien dat de enige manier om uit deze woestijn te komen is de weg van bekering – afkeren van het slechte en de Heilige Geest zal u zelf uitgeleide doen. De tweede woestijn is de woestijn van de voorbereiding. Voordat Jezus Zijn bediening begon, zond de Heilige Geest Hem eerst naar de woestijn van voorbereiding en daar werd Hij getest. God beproeft ons altijd voordat Hij ons promotie geeft. We kunnen weglopen uit deze woestijn, maar dan zullen we ook de zegen ervan gaan missen!. Met als gevolg dat God ons in een nog grotere woestijn zal zenden omdat we nu eenmaal deze les moeten leren. Maar het bemoedigende aan deze woestijn is dat God zelf in de woestijn in, zoals Hij Mozes ontmoette in de brandende braamstruik.  De derde en laatste woestijn waar ik over wilde spreken is de woestijn van het beproeving. Ik moet denken aan het verhaal van Job, waar God de duivel toegestaan om Zijn trouwe dienaar Job te beproeven. Wanneer u zich in deze woestijn bevindt, geef dan nooit eer geven aan de duivel. Eén van de sterkste geschriftgedeelten van de bijbel is het waar Job tijdens zijn beproeving het volgende zegt, als hij zegt: zelfs als Hij me zal vermoorden, nochtans zal ik mij vastklampen aan Hem! Het is gemakkelijk om de Heer te dienen als alles ons voor d e wind gaat maar als alles tegen zit moeten we nog steeds vast in ons geloof staan en niet zien op de golven maar op de Heer!

Maar deze woestijn heeft iets bijzonders – want als we de test goed doorstaan krijgen we promotie!!!. Maar deze woestijn kan soms onmogelijk lijken en er lijkt geen eind aan te komen. Denk daarbij aan de Israëlieten, Joshua en Kaleb bleven geloven dat zij het beloofde land op een dag zouden innemen. En zo geschiedde het God maakte hen de aanvoerders van het volk – ze kregen promotie vanwege hun geloof en trouw! Dus laten we trouw blijven - wanneer we ons moeten bekeren, ons vandaag nog bekeren en geen minuut langer wachten - maar laten we nooit zelf weglopen uit de woestijn, maar wachten op de Heer!. 

Besef dat  een woestijn, hoe dor en doods ook, slechts 1 grote regenbui nodig heeft om te gaan groeien en bloeien! Laten we samen God daar n u om vragen:

Gebed:
Lieve Hemelse Vader we vragen u in de geweldige naam van uw Zoon Jezus christus om ons onze zonden te vergeven. Heer dank U wel voor de les die u ons wilde leren in deze woestijn en we aanvaarden het als van u.  En nu vragen wij in eenheid dat u uw douche van zegen en liefde op ons leven, familie, kerken, bediening en geliefden wil laten neer dalen. Wacht hier niet te lang mee, maar geef ons geduld en geloof dat U het ZAL laten regenen. Wij danken u voor dit alles in Jezus naam. Amen en amen 

Ps graag adviseer ik u om zelf vandaag nog eens Jesaja 35 aansluitend aan dit stukje te lezen om uw geloof op te bouwen! 

In His Mayesty Love and service 
Immanuel Livestro

Immanuel Livestro

Immanuel Livestro

is getrouwd met Marjolein Leeman uit België, vader van 7 kinderen (trotse opa van 3 kleinkinderen) en in het dagelijks leven is hij eigenaar uitvaartplanner bij Livestro Uitvaartzorg. Daarnaast geeft hij leiding aan een zendingswerk in India onder de naam Streams of Mery and Grace Ministries, auteur van vele christenlijke boeken, zoals: "Hé christen, je wortels zijn Joods", "God heeft een plan met uw leven" en vele anderen. Van 1999 tot 2007 was hij de pastor en oprichter van MCG Noach,s Duif en mede oprichter van het Mesiaans Platform in Nederland...

Lees verder